2009. november 15., vasárnap

Játék - idő

Azt hiszem, ez lesz a következő olyan téma, ami biztosan felkavarja majd az érzelmeket.

Hiszen szép, szép, hogy játszani kell(ene) a gyerekekkel, de hát mikor? Mindenki elfoglalt: a szülőknek sokszor kiszámíthatatlan, hogy mikor ér véget a munkaideje, netán két állásban is próbálnak helytállni, de sokszor a gyerek napja is olyan, hogy titkárnő kellene hozzá, hogy időpontot tudjunk vele egyeztetni egy esti beszélgetéshez...



Én pedig most azt szeretném, ha jól megnéznétek ezt a képet. A képen ugyanis Gwen Stefani látható (legalább egy kicsit - bocs, de sehogy nem tudtam jól átméretezni a képet!), amint a gyerekeivel játszik. Lehet, hogy Neked nem mond sokat a hölgy neve, de a gyerekeidnek, ha már elmúltak nyolcévesek, egész biztosan. Ő ugyanis napjaink egyik legnagyobb popsztárja, nem kevés fellépéssel, ének- és táncpróbával, interjúval, stúdiófelvétellel, turnéval, promóciós megjelenéssel, videoforgatással, plusz azzal, hogy a hollywoodi elvárásoknak megfelelően nézzen ki két gyerek után és negyven évesen. Ez bizony nem kevés elfoglaltsággal jár.

Tudom, most jön a megjegyzés, hogy persze, könnyű neki, biztosan nem ő fog otthon mosni, főzni, takarítani, vasalni, meg mosogatni. Tény. A munkája teljesen kitölti ezt az időt is, amit nekünk, "egyszerű hétköznapi" szülőknek még a házimunkákra is rá kell szánnunk. De ebben nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy ha úgy döntött volna, akkor bizony a gyerekek helyett is a munkájába temetkezhetne. De nem teszi. Mert ő úgy döntött, hogy a gyerekeit azért szülte, hogy ő lehessen az anyjuk. Így aztán úgy osztja be az idejét, hogy jusson mindenre.

Vagyis minden a szervezésen múlik. A szervezés meg azon, hogy Te milyen fontossági sorrendet állítasz fel Magadnak. Tudom, miről beszélek, ezt a rögös utat én is végigjártam.

Akárhogy nézzük is, a gyerekek élete, fejlődése, nevelése a mi felelősségünk, mert mi vagyunk a szülei. Nem a TV-é, meg a számítógépé. Hát nekünk kell úgy zsonglőrködni, hogy jusson is, maradjon is.

Valószínűleg sokatoktól már jön is a sóhaj, hogy ez mind szép és jó, de hogyan? Sajnos ezt sem úszhatjuk meg találékonyság, fejtörés, és némi munka nélkül. De nem lehetetlen. Még a mai világban sem.

Élő példa erre Gwen Stefani. No meg szerény személyem is. De lehet erre példát találni a neten is. Itt van pl. Vidi Rita, aki több internetes vállalkozást is vezet, van off-line is cége, mellette tréningeket is tart, és a családja is boldog vele. Ha érdekel, hogyan csinálja, akkor először is íratkozz fel ingyenes emailtanfolyamára, aztán ha még többet akarsz tudni, olvasd el a "Hagyd a dagadt ruhát másra!" c. női időgazdálkodásról szóló könyvét.

A családra szánt idővel még fogok a későbbiekben is foglalkozni, a mai post csak bemelegítés volt.

Mondd, Te bemelegedtél? Akkor meséld el, hogy mit gondolsz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése