2009. november 27., péntek

Működő Család - újból

Nem is olyan régen adtam hírt ebben a blogban arról, hogy megalakult a Működő Család kezdeményezés. Az internetes "tömörülés" ötletgazdája kedves netes ismerősöm, Hersman Irén, aki egyúttal a Kukac Konrád-féle Kincses Sziget oldal tulajdonosa is. Ő készített interjút a Működő Család csoport tagjaival. Helyesebben az "első fecskével", Borbényiné Nórával. Irén engedélyével itt közlöm én is az interjú teljes szövegét.

Mesélnél magadról néhány szót?

Üdvözlöm az olvasókat!

Borbényiné Nóra vagyok. A titulusom feleség és anya minden más csak ezután jön! Mindig az érem “másik oldalát” keresem, és azon igyekszem, hogy valami módon megláttassam másokkal is.

Sokszor mondják nekem azt az emberek, hogy de jó nekem, mert én mindig mosolygok. Nos erre azt tudom mondani, örülj, hogy csak ilyen állapotomban látsz! :) Én is itt élek a földön és nekem is, mint mindenki másnak vannak olyan feladataim, problémáim, aminek a megoldása közben nem mindig sikerül mosolyogni, de nincs is ezzel semmi gond, mert meg van a maga ideje mind a kettőnek.

Gyerekkorom enyhén szólva nem volt felhőtlen, ami után kész csoda, hogy ma vidám természetű ember vagyok. De az a jó, hogy van választási lehetőség. Rengeteg okom van a hálára annyi szép, és jó dolog van az életben. Már azért is boldog vagyok, hogy egyáltalán élhetek. Hány milliónyi embertől veszik el ezt a csodálatos lehetőséget!

Neked mit jelent az a szó hogy család?

A család a leges - leggyönyörűbb szó és a lehető legjobb közösségi forma, amiben az ember élhet.

Sajnos a mai világ nagyon családellenessé vált és minden igyekezetükkel próbálják aláásni az elkötelezett, hűséges kapcsolatokat.

A média nem hajlandó bemutatni egy ép családot. Minden műsor csak az agyonbonyolított, egymás felé semmiféle kötelezettséget nem vállaló kapcsolatokról szól.

Ezért az emberek tömegesen ezt követik, aminek a következménye a rengeteg bizonytalanság, csalódás, kiábrándultság, depresszió…

Pedig az ember mikor őszinte magához, tudja, hogy igazából egy stabil hátteret biztosító szeretet közösségre vágyik. Ezt azonban csak az egymás iránt elkötelezett, hűséges kapcsolatban, a családban lehet megélni. Egy családban tudja az ember, hogy hová és kikhez tartozik.

Röviden számomra a család = mind a házastársunk, mind a gyermekeink iránti elkötelezettségen és hűségen alapuló kapcsolat.

Mi volt az a momentum, ami a Családi programok létrehozására késztetett?

2007-ben született meg ez az ötlet. A célom az volt vele, hogy a munkahelyükön agyonhajszolt szülőknek egyetlen kattintással, ötleteket nyújtsak olyan családi programokhoz, ahol az együtt töltött időben a család minden tagja felejthetetlen élményekkel gazdagodhat. Fontosnak tartom, hogy a napi mókuskerékből kilépve legyenek a családok életében olyan együtt töltött idők, amikor teljesen felszabadultan tudnak szülők és gyermekek együtt hancúrozni.

A programajánlatok mellett, később készítettem kiadványokat is, amelyek szintén a vidámságot csempészik be az otthonokba.



Mennyi munkád fekszik ebben az oldalban? Könnyű megtalálni minden hétre az ajánlható programokat?

Az elmúlt 2 évben rengeteget kellet tanulnom. Hiszen ahhoz, hogy az interneten meg tudjak jelenni bizonyos fokú jártasságot kellett szereznem számítógépes és internetes világban. Ahogy szert tettem az újabb és újabb ismeretekre úgy alkalmaztam őket folyamatosan.

A hétről-hétre új friss programajánlatokkal jelentkezni nagyon időigényes feladat, és állandó frissítést igényel. Ezért eleinte csak az állandó programokat gyűjtögettem a csaladiprogramok.hu főoldalára, amiket, azóta is gyűjtök, hiszen nagy ez az ország és egyre nagyobb az igény a főváros mellett, a vidéki program lehetőségek után is.

De mivel folyamatosan jöttek az igények a heti, hétvégi program lehetőségekre, ezért a Családi Programok Klub Vidámság Sziget oldalán minden hétre tartogatunk friss ötleteket.

A másik kiemelt projekted a Vidámság Sziget. Néhány szóban elmondanád a filozófiáját és azt, miért jó nekünk, ha ott találkozunk?

Igen már fentebb említettem, hogy a heti friss programokat ezen az oldalon ajánljuk.

A Vidámság Sziget egy zárt fórumban működik. Célja, hogy legyen egy hely, ahol az ember kizárja a gondokat, megoldandó feladatokat, kikapcsolódhat a napi mókuskerékből és feltöltődhet. Olyan érzelmi “tankoló állomás” féle. Jó és vidám hírekről és témákról folytathat a tagokkal beszélgetéseket. Itt olyan emberekkel oszthatja meg örömeit, akik őszintén együtt tudnak vele örülni.

Kedvére csereberélheti megunt holmiit, és hozzászólásaival értékes krediteket gyűjthet, amiket kedvezményes vásárlásra használhat majd fel.

Mit kell tennie annak, aki meglátja ebben a programban a saját, számára nyújtotta - anyagi és érzelmi - lehetőségeket, hogyan csatlakozhat?

Látogasson el a Családi Programok Klub Vidámság Sziget rendelési oldalára és a megfelelő csomag kiválasztásával küldje el rendelését az ott található űrlapon keresztül. A csomagdíjának befizetése után e-mailben megkapja a hozzáféréshez szükséges adatokat.

Még egy szenzációs ötlet, a Jó hír TV remélem, eljön az az idő is, amikor a reggeli kávémat nem a tények mellett iszom, hanem a Te adásodat nézem. Mesélj erről még.

Igen a Jó hírt mondó híradó adásaiban igyekszem a családokat jó ötletekkel, hasznos tanácsokkal ellátni. Ezek nagyon rövid bejelentkezések lesznek, egy-egy témát ismertetve.

Zárszóként mit üzensz az olvasóimnak?

Ne dőljenek be a média hazugságainak. A nagy depressziós függetlenségtől sokkal jobb a társunk és gyermekink iránt elkötelezett kapcsolatban élni.

Mindenféleképpen keressenek olyan elfoglaltságot, kedvtelést, amivel napi szinten ki tudnak kapcsolódni ebből az agyonhajszolt életmódból, és fel tudnak töltődni. A Vidámság Sziget erre nagyon alkalmas hely!

Szakítsanak időt olyan programokra, ahol az egész család felhőtlenül szórakozhat. Oldalainkon ehhez kívánunk a továbbiakban is segítséget adni.

Szeressék társukat és gyermekeiket, ragaszkodjanak a családi értékekhez. A földön a családjánál nagyobb kincset nem kaphat az ember! Vigyázzanak rá és óvják szerető gondoskodással.

Nagyon sok vidám együtt töltött időt kívánok!

Köszönöm Nóra! Találkozunk a Vidámság Szigeten.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése