2010. október 19., kedd

Breaking news - bocs, de ezt nem tudtam kihagyni...

Egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisgyerekes szülők megkeresnek, és kérik, hogy ajánljak nekik valami jó gyerekeknek való zenét, ami nem Halász Judit.

A leggyakrabban manapság az Alma együttest, vagy a Hógolyó Bolygót szokták emlegetni, de most az egyik kedves rokonom révén rábukkantam valami egészen váratlanra.

Nem tudom, kinek ismerős a Kaukázus együttes, illetve frontembere, Kardos-Horváth János. Tőle sok mindenre számítottam, de gyereklemezre egészen biztosan nem. Pedig... ő is apuka, így aztán teljesen törvényszerű fejlődés eredménye a lemez. Ahogy születtek a gyerekei, úgy gyűltek a zenei öröklétbe is átültetett családi élmények, egészen addig, amíg lemez nem lett belőlük. (Ebben egyébként nem kevés szerepe volt az anyukának is...:))

A lemez különlegessége, hogy igen raffináltan és finoman elbújtatva ott van benne a környezeti nevelés is. Helyenként kicsit ugyan nehezen kezelhető emiatt a szöveg egy ovisnak (pl. a nitrogén, meg az oxigén a Szobanövény c. dalban), de végülis ez sem nagy gond, mert ha előveszed a szülői kreativitásodat, el tudod magyarázni a gyereknek, hogy miről is szól a dal. (Bónusz beszédtéma.) Egyet fizet, sokat kap - mi kellhet még egy gyerekével törődő szülőnek?

Úgyhogy most itt meghallgathatjátok ezt a kis, zenében új életre kelő, családi élménytárat:



Ahogy hallottam, a tesztcsoportban ülő gyerekek egyértelmű nagy kedvence a Bili dal, és a Borsófőzelék volt... Hallgassátok meg Ti is, biztos Ti is találtok rajta kedvetekre valót!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése