2010. szeptember 28., kedd

És van ám itt még valami...

Ha hiszed, ha nem, mostanában elárasztanak az ismerőseim mindenféle szuper programjavaslattal.

Pöszke barátném, akinek Kétszögletű egyenes c. blogját melegen ajánlom minden szülő figyelmébe, aki csak egy kicsit is szereti a mesét, meg az olvasást, küldött nekem egy meghívót. Méghozzá a VI. Országos Népmese-Konferenciára.



A dolog külön érdekessége, hogy hagyományteremtő szándékkal minden konferencián egy-egy tájegység, népcsoport népmesekincsét mutatják meg. Az idén a Drávaszög és a hazánkban élő horvát nemzetiség van a fókuszban.

Ha többet is szeretnél megtudni a népmese-konferenciáról, itt megteheted.

2010. szeptember 27., hétfő

Aranyvackor 2011, Kisvackor...

Tudom, már egy jó ideje hanyagolom ezt a blogot, amióta elindítottuk a www.eznemjatek.hu -t. Ezer bocsánat érte. Lassan most már beállnak az én dologaim is, úgyhogy a kezdeti nagy kampányszerű melók dömpingmelók elmúltával visszatérhetek ide is.

Ennek elsó jele, hogy miután egy kedves ismerősöm meglepett a linkkel, ellenállhatatlan kényszert éreztem arra, hogy ezt megosszam Veletek!

A Pagogy Kiadó kétévenként jelentkező gyerekkönyvpályázatáról van szó, az Aranyvackorról. Sokan találtak már itt egymásra a gyerekkönyszerzők és az illusztrátorok közül.



A pályázat azonban nem csak felnőtteknek nyitott: az Aranyvackor 2011-gyel párhuzamosan futó Kisvackor pályázatot kimondottan gyerekkorú alkotóknak találták ki.

A pályázat témája mindnkinek az átváltozás. A pályázatról bővebben itt találtok leírást. Úgyhogy mi mást is mondhatnék még: Anyukák, Apukák, Nagyik, Nagynénik, Nagybácsik, Gyerekek - hajrá! Alkothat az egész család!