2011. március 9., szerda

Bemutatom Zöldi Ákost!

Nem tudom, mond-e Neked bármit is ez a név. Zöldi Ákos. Semmi különös, mégis fel kéne rá kapni a fejed?


Hát, ha érdekel a gyereked, vagy éppen a tanítványaid környezeti nevelése, akkor nem árt, ha elkezdesz érdeklődni a fiatalember iránt. Ő ugyanis egy virtuális figura, akit az Egyszervolt Alapítvány ötlött ki. (Ha az Egyszervolt ismerősnek tűnik, az nem a véletlen, hanem több éves szívós meló eredménye. Igen, ez az a Magyar Gyermekkultúráért Közhasznú Alapítvány, amelyik a nagy sikerű egyszervolt.hu oldalt is üzemelteti.)

Szóval az Egyszervolt most valami újat próbált, kicsit átnyergelt a mesékről, mondókákról, rajzokról. És nem is rosszul! Nézd meg az oldalt, aztán használd! Belátásod és hivatásod (szülő, vagy pedagógus) szerint. Az oldal ugyanis nem csak játékból áll. Vannak mindenféle környezettel, természettel kapcsolatos aktuális hírek is, ami nem véletlen - esetenként ezek ugyanis beépülnek a feladványokba.

A másik, ami fontos, hogy egyéniben és csapatban is lehet indulni a versenyen. Egy ideje már ugyan fut a verseny, de beszállni még most sem késő.

A harmadik, hogy a feladványok nagyban építenek arra, hogy a gyerekek milyen önálló kutatómunkára képesek és hajlandóak. A feladatok egy jó része ugyanis nem oldható meg csak úgy simán az iskolai tananyag bebiflázásával: bizony utána is kell nézni sok mindennek, és azt tudni kell önállóan feldolgozni is! (Minden tanulásmódszertannal foglalkozó pedagógus, pszichológus álma!!!)

Úgyhogy melegen ajánlom az oldalt, nézzetek szét - és játsszatok!!! Minél többet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése