2011. március 23., szerda

Egy bizonyos szuper kifestő...

Ahhoz képest, hogy mostanság gyakorlatilag az időm felét a neten élem (ebbe beleértendő az alvásidő is!), híres vagyok arról, mennyire utálom, ha a gyerekek a számítógép előtt játszanak, és virtuálisan keresnek olyan élményeket, amelyek csak akkor lehetnének tartósak, gazdagítóak, nevelő hatásúak, ha tényleg megélik őket, most kicsit olyan "akasztják a hóhért" szituban érzem magam.

Most ugyanis éppen arra készülök, hogy egy online kifestőt ajánlgassak... Na, nem kimondottan a kisovis korosztálynak, mert nekik sokkal jobb, ha tényleg valós térben fejlődik a kezük, és a szem-kéz koordinációjuk. De az iskola előtt álló középsős-nagycsoportos ovisoknak már lehet, hogy ez is hasznos lenne. Na, nem a gépre szoktatásban, az megy enélkül is. Viszont ez az online kifestő szintén igényel szem-kéz koordinációt, nem is keveset! Igaz, nem feltétlenül olyat, amit majd a gyerek az írástanulás során is használhat, de be kell látnunk, a számítógép így is, úgy is a gyerek életének része lesz, azt is jól kell tudnia majd bánni, és ebbe beletartozik az egér virtuóz kezelése is.

A csodakifestőt itt találod, de vigyázz, mert a gyerek (5 évestől kb. 10 évesig) azonnal rá fog kattanni. Kiválaszthatod az ecset méretét, a színeket keverheted. Ez csak a kifestő fele a játéknak. Van egy ún. kihívás nevű fele is. (Ez "Herausforderung" néven fut.) Csak az elejéig jutottam. Szégyen, nem szégyen, még az első kihívást, a három lépéses színkeverést sem tudtam megcsinálni, ember legyen a talpán, aki a három alapszínből kikeveri a világos fuxiát. Szóval mást is tanít ez a játék, nem csak az egér kezelését... :)

Hazsnáljátok egészséggel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése