2012. április 24., kedd

A magyar rendőrség napja

Tudom, mostanában azzal volt tele minden gyereknevelős és játékos oldal, hogy április 22-én a Föld napja van. (Sajnos arról egy szót sem írtak, hogy az én névnapom is... :) ) Éppen ezért én egy tegnapi eseményről emlékeznék meg játékos formában - április 24-én volt a Magyar rendőrség napja...

És ez az alkalom kiváló lehetőség arra, hogy egy orbitálisat játsszatok! 

Nekem speciel azonnal beindult a fantáziám, és a következőket ötlöttem ki - igaz, a megvalósítás a négy napos hétvégére fog csúszni: 
foto: freedigitalphotos.net
  1. kutyaidomítás - ha bárki rendőrre gondol, valószínűleg a második dolog a rendőrkutya lesz, ami eszébe fog jutni. Nekünk van akkora mákunk, hogy van kertünk és benne kutya is, így klassz agility-pályát lehet berendezni a füvön. A gyerek és a kutya meg élvezi. 
  2. Cluedo - nyugodtan elő lehet venni ezt a társasjátékot is, vagy bármelyik másikat, amelyikben nyomozni kell (biztosan van még ilyen, ha tudtok róla, írjátok meg!). Nagyon jó arra, hogy ok-okozatot fedezzen meg a gyerek, összefüggésekre jöjjön rá, megfigyeljen, hogy megtanuljon analizálni, utána pedig a részletekből újra szintetizálni, no meg lényeget látni (azaz az infok között szelektálni). 
  3. kincskereső játék - na itt aztán kiélheted Magad kedvedre! Nyomokat találhatsz ki, amelyek a következő helyre vezetnek, a legkülönfélébb utakon vezetheted végig a gyerekőcöket, és valami szuper jutalmat is kiötölhetsz, ami majd a kutatás végén várja őket. (Pl. a gonosz Rappelpappel varázsló eltűntette Nagyi hiperszuper finom meggyes sütijét, amit az unokáknak szánt, derítsük ki, hová lett!) 
  4. kincskereső játék 2. - ha már kicsit nagyobbak a gyerekek, akkor ezt a játékot tovább is lehet fejleszteni, igaz, az sokkal több előkészülettel jár. Ha olyan nyomokat hagysz hátra, amelyekkel már valódi kísérleteket is kell végezni, hogy következtetéseket is le tudj vonni, mint az igazi rendőrségi nyomozók, akkor még életszerűbbé teheted a dolgot. Ehhez nagyszerű tippeket, ötleteket találsz a tengerecki.hu oldalon. Nagyon egyszerű, kevés eszközt igénylő, házilag is kivitelezhető természeti kísérleteket találsz itt, csak össze kell rakni... (Hát, igen, ezért mondtam, hogy ez melósabb verzió, de tuttira megéri! A gyerekek eszement jól szórakoznak, közben pedig a környezeti nevelésük érdekében hihetetlen sokat tettél.) 
Jön  a négy napos ünnep, minden napra találtok egy játékot. Varáljátok kedvetekre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése