2012. június 26., kedd

Házi vízi vidámpark

Kénytelen vagyok azt mondani, hogy képet nem tudok erről a fenomenális találmányomról bemutatni, mert hogy még nincs készen. Az ötlet ugyanis ma reggel pattant ki az agyamból, és ahelyett, hogy megcsináltam volna - ugyanis még igencsak reggel van, és még a legkisebb is alszik - leültem, hogy leírjam. 

Vízi vidámparkba lehet persze menni, ezer meg egy van ma már belőlük Magyarországon is. A gázgéza ezzel csak annyi, hogy ha mi mint öt fős család akarunk oda bemenni, az elvinné a heti kosztpénzünket. Ellenben vagyunk annyira szerencsések, hogy kertes házban lakunk, és úgy gondolom, ezt ki is kell használni - úgyhogy miért is ne csinálhatnánk egy saját, házi vízi vidámparkot???

Amilyen mákja van a kutyánknak, hogy a mi kutyánk, még neki is jut az élvezetből... :)

Szóval hozzávalók: 
foto: freedigitalphotos.net - Ez is egy élmény.
De mennyivel jobb ezt házilag előállítani!

  • egy darab felfújható medence - nem kell nagy dologra gondolni, elég az, amiben a gyerek derékig elmerül, ha beleül...
  • néhány kisebb labda - műanyag is jó, hipermarketekben egész zsákkal lehet venni ilyet
  • régi, lyukas műanyag gumimatracok, vagy vastagabb műanyagfólia
  • régi babakád
  • egy-két lavór
  • locsolókanna locsolófejjel
  • vízipisztolyok
  • lufik :) (de nem ám felfújásra!)
  • meg ami nekem még eszembe sem jutott, de a Te szárnyaló fantáziád kapásból szükségesnek ítéli... :)
A medence ugye adja magát, hogy mire való. Kisebb-nagyobb játékokat, pl. vízforgót, csipogós játékokat, stb. rendszeresíthetsz bele. A kisebb labdák is jól jöhetnek itt - sok szempontból is. Az egyik az, hogy a labdák lehetnek különböző méretűek, színűek. Hirdethetsz versenyt is, hogy ki halássza ki a medencéből a legtöbb piros labdát egy perc alatt. Súlyosbíthatod is a követelményeket, ha nem kézzel kell kiszedegetni a vízből a labdákat, hanem pl. szűrőkanállal, vagy fakanállal. 

A régi, lyukas matracok is új felhasználást találhatnak, de akár nagyobb vastag fóliával is helyettesíthető - csak ehhez nem árt, ha valami viszonylag simább, egyenletesebb felületet keresni. Ugyanis ha a csúszós műanyagfelületet bevizezitek - konkrétan nyakon öntitek néhány vödör vízzel -, akkor csúszkaversenyt is rendezhettek. Ki tud messzebbre csúszni, kinek a legszebb a hasoncsúszása, stb. típusú versenyekre gondolok. 

A régi babakád igazából csak arra jó, hogy a kisebbek tudjanak benne lubickolni, de akár a nagyobbak is csinálhatnak itt maguknak egy trópusi zuhanyt, ha a babkádba beállnak, és valaki egy locsolókannából lezuhanyozza őket.

A lavórok - különböző méretben és különböző távolságokra állítva - vízi célbadobóssá alakíthatóak - csak a kis műanyag labdák kellenek még hozzá.

A vízipisztolyok alapból jó játékok a hancúrozó gyerekeknek.

Nálunk a lufi a kidobóshoz vált be nagyon. Sajnos nagyon gyors az amortizáció, úgyhogy csak az vállalja be, akinek van egy délutánra beáldozható legalább 30 lufija. Mi megtöltöttük a lufikat vízzle. Na, nem sokkal, az igaz. A vizes lufik éppen akkorák lettek, hogy a tenyeremben jól megfoghatóak lettek. Na, ezekkel lehetett úgy kidobóst játszani, hogy hűsített is, meg nem is fájt, ha hozzám vágták a lufit. 

A kutya meg csak fürdik a valamikor még homokozóként működő kis műanyag medencéjében, és lelkesen kergeti a labdákat... :)))

Érezzétek jól Magatokat! Ja, és a legfontosabb: legyél Te is újra gyerek!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése