2012. november 21., szerda

Karácsonyi játékajánló - 2. rész

Beindult a karácsonyi dilihenger, ha nem akarsz közvetlen a nagy nap előtt idegösszeroppanást kapni, akkor bizony itt az ideje, hogy elkezdj játékok után kajtatni. Hála Istennek, van nekünk egy Google-ünk, aki a barátunk, és hála az égnek, van a Játékos nevelés blog, amelyik egy kicsit Helyetted is kotorászik a neten - és egy igazi örökdarabra bukkantam... 

Már megint egy webáruház. Igen, ez nem véletlen. Gyűlölöm, ha a karácsonyi készülődésnek rohamban kell eltelnie. Amúgy is azt szoktam mondani még a pénzügyekről is, hogy józan paraszti ész kell csak hozzájuk, nincsen bennük semmi bonyolult, aki ezt mondja, az csak a port hinti, szóval semmi szükség arra, hogy túlbonyolítsuk... Így vagyok én a karácsonnyal is: minek azt túlbonyolítani? Így is lesz még éppen elég meló azzal, hogy az ember lánya takarítson, fát és házat díszítsen, főzzön, szépen megterítsen, ajándékot csomagoljon... Persze én ezt is igyekszem minél kevesebb időráfordítással megúszni, és eddig egész jól is ment a dolog. Akkor most minek lőném el az időt azzal, hogy rohangászok ajándékok után?

A játékokhoz már egész kis listám van kigyűjtve, nagyjából ezt osztom most meg itt. Ennek egyik előkelő helyén áll a Játék anno webáruház, amelyik elképesztő kínálattal rendelkezik mindenféle régi stílusú játékkal.

A valóban régi stílusú porcelánbabáktól kezdve egészen a mi gyerekkorunk kedvenc lemezjátékaiig minden kapható itt - és ami még nagyon lényeges, mindenféle árfekvésben az alsóközépkategórától indítva. 

Hogy miért nem a totál olcsót célozták meg, annak egy magyarázata van: a játékaik jó minőségűek. Tehát aki a gagyi, kínai piacosra számít csak azért, mert a 70-es évek játékai is megtalálhatóak itt, az csalódni fog: a játékok, mint pl. a nyelves kutya persely, vagy az ugráló béka mind megvannak itt, de pl. már a béka sem a rossz minőségű műanyagból, mint anno nekünk, hanem lemezjátékként. Így legalább tartós is. 

foto: jatekanno.hu


Ezek nem eredeti, hanem hasonmás játékok, ezért is jobb a minőségük, mint a mieinknek voltak...

A másik, ami megragadta a figyelmem, az a csomagolás igényessége volt.

foto: jatekanno.hu

Lehet, hogy ez nem fontos mindenkinek, de szerintem ez komoly minőségi színvonalat képvisel, hogy erre is odafigyelnek.

Szóval mindazoknak, akik kedvelik a régiségeket, jó ajándékok lehetnek. Ráadásul ha a gyerekednek veszed meg, meg tudod neki mutatni, hogy mivel és hogyan játszottál gyerekkorodban - miközben a gyerkőccel belemerülsz a közös játékba.

Mi lenne attól nagyobb karácsonyi varázslat, mint hogy visszarepülsz az időben, és gyerek lehetsz újra? Ráadásként pedig a gyereked is elkísér... 

1 megjegyzés:

  1. Ha már karácsonyi ajándékjátékokról van szó, akkor nézzétek meg ezeket: http://ly.my/ravensburger Ha tankolni mentek, akkor figyeljetek, hogy kérjétek a matricákat, mert fél áron lehet velük tök jó társasokat venni a kúton.

    VálaszTörlés