2012. november 27., kedd

Karácsonyi játékajánló - 3. rész

Beindult a karácsonyi dilihenger, ha nem akarsz közvetlen a nagy nap előtt idegösszeroppanást kapni, akkor bizony itt az ideje, hogy elkezdj játékok után kajtatni. Hála Istennek, van nekünk egy Google-ünk, aki a barátunk, és hála az égnek, van a Játékos nevelés blog, amelyik egy kicsit Helyetted is kotorászik a neten - és olyasmit találtam, ami azoknak is jó megoldást jelent, akik adnak a természetes anyagból  készült játékokra, no meg arra is, hogy értelmes játékot adjanak a gyerekük kezébe...


A Fakopáncs játékokról van szó, nem lehetetlen, hogy találkoztál már a weboldalukkal.

A nevükhöz híven elsősorban fajátékokat árulnak, ráadásul jó minőségű játékokat. A jó minőség nem csak abban merül ki, hogy szépen kivitelezettek a játékok, nem pereg róluk a festék, nem mérgezőek, tartósak, és nem baleset- vagy sérülésveszélyesek, hanem abban is, hogy jókat lehet velük játszani, mert tényleg lekötik a gyereket, miközben fejleszti is valamilyen képességüket, készségüket. 

Nekem ugyan még nem aktuális, de pénzpedagógusként nagy kedvencem ez a szorzótábla: 

kép: fakopancs.hu
Tudom, nem ez a szíve vágya egyetlen gyereknek sem, hogy matekot tanuljon ajándék gyanánt, de ezzel a kis eszközzel rejtvénnyé, vagyis játékká válik a tanulás, és ez a fontos! 

Akinek arra van igénye, Montessori-játékokat is talál a kínálatban: 

kép: fakopancs.hu 
De vannak puzzle-k, memóriajátékok, társasjátékok, és még sorolhatnám tovább. 

Az árról: mivel alapvetően fajátékokról van szó, sajna nem a legolcsóbbak. Ellenben tartósak, szépek, és hasznosak. És ugye a minőséget mindig meg kell fizetni...

Nézz szét az oldalon, és szerintem találsz olyat, ami megfelel a pénztárcádnak is, az ízlésednek is, meg a jó szülőség követelményének is... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése