2013. február 7., csütörtök

Itt a farsang, áll a bál!

De itt ám! Még mielőtt elkezdődne a nagyböjt, utoljára jól ki lehet rúgni a hámból: hejehuja, vigalom, evés, ivás, zene és tánc, mindez némi maskarával körítve. Hát lehet egy ekkora bulit kihagyni egy gyerekes szülőnek? 

Általában az szokott lenni egy szülő rémálma, hogy milyen jelmezt is készítsen a gyereknek...

Na, akkor most itt a felmentő sereg! 

Méghozzá egy nagyon kedves ismerősöm, Moldvánné Kovács Réka, Réci személyében. Nézz szét Réka oldalain, legyen az a majdrecisegit.blog.hu vagy a hobbigyar.hu, esetleg a Hobbigyár Facebook oldala, most rengeteg tippet, ötletet, trükköt fogsz ott találni. Csak ízelítőül néhány kép a lehetséges jelmezekről, amiket Réka gyűjtött össze - fiúknak, lányoknak vegyesen. ››› 


Még egy oldal, ahol nagyon jó ötleteket, jelmezeket találsz, a Facebookon a Kreatív Anyukák Klubja.›››

Csak egy kép kedvcsinálónak, meg azért, mert én nagy Csillagok háborúja fan vagyok: 

Köszönet a képért a Kreatív Anyukák Klubjának!

És hogy teljes legyen a nagy vidámság, itt van néhány farsangi játék is a hangulat felturbózásához: 

  1. Könyök a könyökhöz! - Halk zeneszóra kötetlenül mozognak a gyerekek. Jelre testrészeiket egy másik gyermek ugyanazon testrészeivel érintik. (homlokhoz, térd a térdhez…)
  2. Pingvinek a jégtáblán - Jégen utazó pingvinek vagyunk. Igen ám, de a jégtábla olvadni kezd! A játék célja, hogy igyekezzenek a gyerekek minél kisebb lepedőn megállni úgy – akár csak egy pillanatra is – hogy nem ér le a lábuk.
  3. Kinevetős - Az első lépés a csoportképzés. Két csapat ül egymással szemben. Az egyik a komolyak csapata, velük szemben ülnek a vidámak. A vidám csapat tagjai nevetnek, vihognak és mókáznak. A komolyak viszont igyekeznek megőrizni komolyságukat előre megadott ideig. Utána csere.
  4. Vízhordás - Ki visz több vizet egy kiskanállal?" - egy adott távolságra kell vinniük a vizet és a poharat megtölteniük.
  5. Csak ügyesen! - Kicsi sós perecen egy cérnát fűzök keresztül, és egy rúdra kötöm őket sorba. A gyerekeknek kéz nélkül kell megenni a perceket, ami nem is olyan egyszerű.

A gyűjtést Katica végezte a Mesetárház oldalán. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése