2012. december 11., kedd

Karácsonyi játékajánló - 5. rész

Beindult a karácsonyi dilihenger, ha nem akarsz közvetlen a nagy nap előtt idegösszeroppanást kapni, akkor bizony itt az ideje, hogy elkezdj játékok után kajtatni. Hála Istennek, van nekünk egy Google-ünk, aki a barátunk, és hála az égnek, van a Játékos nevelés blog, amelyik egy kicsit Helyetted is kotorászik a neten - és olyasmit találtam, ahol vásárolni ugyan nem tudsz, ellenben ragyogó tippeket találsz arra, hogy kinek mit adj ajándékba! Mindezt avatott szakértők tollából...


Aki régebben olvassa a blogomat, az pontosan tudja rólam, hogy nevelési téren két mániám van: az egyik a pénzügyi nevelés, a másik az olvasóvá nevelés. Tulajdonképpen nem nagyon tudnám megmondani, hogy melyik is volt a kettő közül az, amelyiknek okán erre az oldalra tévedtem - szerzőként is... :) De Pöszke barátném, alias Németh Eszter azért lett a barátom, mert mindketten egyformán elkötelezettek vagyunk azért, hogy a gyerekeink szeressenek olvasni, ő pedig ennek okán hívott meg az oldalra könyvkritikusnak - pénzügyi nevelés témában.


Sajna kifejezetten pénzügyi nevelési témakörben nem nagyon van rendelkezésre álló szakirodalom, az önfejlesztő irodalom (pénzügyi IQ) sokkal izmosabb, így hát arról írtam. (Bár töredelmesen be kell vallanom, hogy már elég régen volt, amikor cikket küldtem be...) 

Viszont ha nem csak a Nevelde rovatban nézel szét, amely a felnőttek számára ajándékot keresőknek egy kincsesbánya, hanem a gyerekirodalmi részen is, akkor valami olyat fedezel fel, ami a gyerekek számára a világ minden kincsétől többet ér! Itt ugyanis annyi gyerekkönyvet találsz, amennyi egy kisvárosnyi gyerek olvasási étvágyát is képes lenne kielégíteni.



De nem csak a mennyiség a lényeg!

Ami még nagyon jó itt:
  • sok gyerekkönyvet találsz meg egy helyen
  • sokféle gyerekkönyvet találsz meg egy helyen - mindegy, hogy verseskönyv, meséskönyv, mondókáskönyv, magyar, vagy éppen német nyelvű könyv, stb., azt itt meg fogod találni
  • igényes gyerekkönyveket fogsz itt találni - ráadásul
  1. igényes lesz nem csak nyelvileg és stílusában
  2. hanem esztétikailag is, tehát a tördelés, az illusztrációk is mind-mind meg fogják mozgatni a gyerekek fantáziáját
Egy szóval azért nagyon jó oldal a Könyvmutatványosok oldala, mert itt pontosan megtudhatod, hogy milyen a jó gyerekkönyv, és nem csak vaktában keresgélsz majd a neten, hanem komoly, gyerekirodalomhoz értő szakértők tollából megírt kritikák alapján tájékozódhatsz. 

Jó bóklászást! Ja, és szánd rá az időt, mert Te is bele fogsz merülni... :) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése