2012. október 2., kedd

Na, mit találtam!!!

Még mindig elidőzöm egy kicsit a pénzügyi intelligenciát csiszolgató játékoknál, mi több versenyeknél. Mára két ilyet is hoztam, és ezek is a nagyobbacska, konkrétan középsulis gyerekeknek ajánlott.

Már csak azért is, mert hogy a tőzsdéről szólnak a játékok.

Hogy miért fontos, hogy a tőzsde működését megismerje bárki? 

Nem, nem azért, mert mindenkiből mindenáron tőzsdecápát akarok faragni. Még csak azért sem, mert szinte egyedül üdvözítőnek tartanám a befektetések terén. (Erre van más pénzügyi intelligencia oktató, aki szinte mantraszerűen a tőzsde mindenhatóságát hirdeti.) Hanem azért, mert az egyik legjobb módszer arra, hogy megtöbbszörözd a vagyonod. 

Tény, hogy nem mindenkinek való a tőzsde. Kell hozzá egy bizonyos gondolkodásmód. A jó hír az, hogy ezt meg lehet tanulni. De ha Te nem is vagy hajlandó tőzsdézni, akkor sem árt ismerned a működését. Egyszerűen csak azért, mert a gazdaságot ez és a bankok működése mozgatják... Tehát aki pénzt akar keresni, méghozzá komolyan, az igenis értse, tudja, hogyan lehet pénzt csinálni a tőzsdén. 

És ezt nem árt már gyerekkorban megtanulni, hogy mire elkezdi az önálló életét, addigra már minden fontos tudással rendelkezzen a gyerek. És ehhez vannak játékos formák is, egyik-másikkal még pénzt is lehet keresni...

Az egyik játék a pa-tank.hu oldalán van (talán a boldogult Tétova Teve Klub néven sokaknak kellemes emlék dereng fel róla). Ez a Tőzsdecápa c. játék. A pa-tankon amúgy is gyűjtögetett petákjaidat kockáztatod, viszont minden alapvetőt teljesen kockázatmentesen megtanulhat a gyerek a tőzsdéről, ami csak számít!

A másik játék pedig tulajdonképpen egy pénzdíjas tanulményi verseny, amelyre középsulis csapatok jelentkezését várják - még mindig. A regisztráció ugyanis már szeptember 20-án elkezdődött, úgyhogy aki még nevezni akar, az itt tájékozódhat. A tavalyi tanévben meghirdetett verseny nyertesei és díjai pedig itt találhatóak. (Hátha valaki kedvet kap...) 

Ki mondta, hogy a pénzügyek komoly dolgok, és nem lehet velük játszani? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése