2012. november 7., szerda

Székely Disneyland

A férjem illette ezzel az elnevezéssel a parajdi sóbányát, és ez nem véletlen. Egyrészt azért, mert a múlt héten éppen Parajdon, Erdélyben voltunk - mire jó az őszi szünet, ha nem arra, hogy a családdal mozogjon az ember lánya le-fel -, másrészt azért, mert a parajdi sóbányában max a jó levegőre számít az ember, de nem arra a szórakoztató központra, amit ott talál...


Amire számítottunk, az a kiállítás.

Kiállítás a sóbányában a sóbányászatról

Amire nem, azt mutatom:

volt komplett játszótér



ugrálóvár csúszdával,



komplett emeletes ügyességi mindenféle (sajna, nem tudom, mi ennek az izének a becsületes neve, azt meg még kevésbé, hogy mi volt az a megfontolás, ami miatt gyakorlatilag egyedül ezt nem fényképeztük le...)

ping-pong asztalok (a képen nagyon hátul látszanak)



, de magánszorgalomból sokan hoztak tollaslabdát is..., büfék, internetezésre alkalmas helyek

Amint látható, ott is dolgoztam... Julcsi éppen pihenésileg filmet nézett.


na és persze a főattrakció, a kötélpálya

Hogy ezt honnan sikerült lőnie a férjemnek??? 

és a legfőbb attrakció persze Julcsi volt a kötélpályán... :)



Az állandó 15,6 fokban nem is árt a mozgás, ezért volt ott animációs program is - gyakorlatilag megtornásztatták a népet.

Nem mellesleg a levegőben nem is a hőfok jó, hanem az, hogy jót tesz az egészségnek: a szállásadónk azt mondta, hogy az ő két kisfia minden évben tavasszal és ősszel 10 napig napi 4 órát vannak lent a bányában, de nincs is semmi bajuk, az influenza is mindig elkerüli őket. (Ez utóbbit nem tudom igazolni, viszont tény, hogy orvosilag is igazoltan kedvező a levegő légutakra gyakorolt pozitív hatása.)

Mi két nap voltunk lent 120 méterrel a föld alatt, és nagyon jól éreztük magunkat. Már csak azért is, mert én régen tudtam már ilyen jókat aludni, mint a bányalátogatások után.

Most azt tervezgetjük, hogy mikor tudunk visszamenni: a férjem kicsit kivonni magát a forgalomból, Julcsi mászni, én meg nagyokat aludni... :) 

Ha Téged is érdekel a parajdi sóbánya, akkor itt nézz szét!›››

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése