2012. június 5., kedd

Kerti nyomozó

Hogy mi az a kerti nyomozó? Sebaj, én sem tudtam. Egészen addig, amíg az én kicsi lányom fel nem homályosított. A kerti nyomozó ugyanis nem foglalkozás, hanem egy jó játék. És az ő találmánya.

Mivel azonban nem védette le (egy hétéves még nem nagyon foglalkozik a szabadalmi oltalommal), ezért most közkinccsé teszem... 

Tolmácsi Áginak, a tengerecki.hu portál megálmodójának ajánlva...

Nem nagy cucc, sőt biztos vagyok benne, hogy más gyerek is játszik ilyet. Ellenben azzal nagyon meglepett a gyerekem, hogy teljes rendszerben gondolkodott, amikor kitalálta, megalkotta, saját képére idomította a játékot.


Kellékek (a zöme a képen látható):



  • egy darab kert - ha ez nincs, akkor a közeli park is megteszi
  • egy akkora nagyító, amit még a kisebb kezével is jól meg tud fogni
  • gumicsizma - ez a lányomnál akár esik, akár fúj, az alapfelszerelés része. Esőben, eső után kifejezetten ajánlott, de ő még a 30 fokban is ebben nyomozott... (A képen a csizmán látható sár nem a véletlen műve...) 
  • egy táska - ebbe kerülnek az apróbb dolgok, hogy akármikor elővehetőek legyenek
  • egy toll, ceruza, vagy akármilyen író-, rajzoló eszköz, ami a gyereknek szimpi
  • egy füzet
  • egy bogarászdoboz - ha ez nincs, sima befőttes üveg is megteszi, csak zárható legyen.
A lényeg: az én gyerekem mindent jó alaposan megnéz magának a nagyítóval a kertben, amit pedig arra érdemesnek talál, azt ha ott szép, ahol van, akkor lerajzolja, ha netán hat, vagy annál több lába van, akkor begyűjti a dobozba. (Addig még nem jutottunk el, hogy amit így begyűjtött, azt a határozóban is megkeressük, de ami késik, az max múlik, de a bekövetkezését nem tartóztathajuk fel, úgyhogy egyelőre várakozó állásponton vagyok.) 

Meglepődtem rajta, hogy az én csepp lányom másfél-két óra hosszát simán elbogarászik így, ha jó az idő. (Ha nem jó, akkor csak egyet.) Az igaz, hogy mire bejön, súrolókefével kell megtisztítanom a sártól, portól, fűfoltoktól, helyenként kerülgetve a kisebb-nagyobb horzsolásokat, plusz áztatás-mosás-áztatás-mosás duplakörforgásba kerülnek a ruhák, de szerintem nagyon megéri.

Heti kérés:

ha a Te gyereked is ilyen kis bogarász, szívesen venném, ha a himercsilla@gmail.com címre elküldenél egy bájos, aranyos fotót a gyerkőc ténykedéséről. Jövő héten fel is teszem ide a blogra. Addigra remélem, a saját gyerekem is le tudom majd fényképezni, de most éppen nincs itthon (még dúl az ovi :) ), úgyhogy azzal még tartozom.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon ötletes, és aranyos, hogy ezt kitalálta, és évezi. Jó időtöltés.

    VálaszTörlés