2010. április 23., péntek

Április 22, április 23...valamiért fontos ez?

Kedves Olvasóm!

Két olyan nap következett most egymásra, amelyek külön-külön is remek alkalmat adnak a gyereknevelés bizonyos területeinek előtérbe helyezésére. Így egymás után pedig akár kedvező konstellációként is felfogható.

Az ismertebb dátum április 22, a Föld napja. Ebből az alkalomból ajánlom mindenki szíves figyelmébe Vidi Rita gondolatait, mert a gyerekek környezettudatosságra nevelése szempontjából is inspirálóak.



A kevésbé ismert dátum április 23 - a könyv napja. Ezen a napon halt meg William Shakespeare és Miguel de Cervantes, ezért esett az UNESCO választása 1995-ben éppen erre a napra. A nap célja, hogy újra felfedezzük az olvasás szépségét, és ösztönözzük is egymást az olvasásra. Éppen ezért íme, egy kis ízelítő az én kedvenc könyveimből:

- Bartos Erika: Anna,Peti,Gergő-sorozat
- Nyulász Péter: Zsubatta, Miazami
- Tímár Ádám - Mester Kata: Mindjárt éjfél
- Tótfalusi István: Meseország lakói
- és persze a magyar mondóka- és gyerekdalkincs.

Kivétel nélkül mindegyik alkalmas arra, hogy a gyerekből olvasót neveljünk. Elnézést, ha a felsorolásból kimaradtak volna még egyéb, szintén színvonalas gyerekirodalmi alkotások, de én itt csaka kedvenceimet soroltam fel.

Ti is soroljátok fel a Ti kedvenceiteket! Ajánljatok nekünk más, szintén nagyon jó könyveket, segtsünk egymásnak, hogy megtaláljuk a legjobb gyerekkönyveket!

Te melyik könyvet ajánlanád mondjuk egy óvónőnek, egy tanítónőnek, egy tanárnőnek, vagy akár egy szülőtársadnak, hogy megszerettesse a gyerekekkel az olvasást?

2 megjegyzés:

  1. Kedves Csilla!
    Szeretném figyelmedbe ajánlani blogomat. Én is abszolút játékpárti vagyok. Sok szülinapi parti megszervezésén vagyok túl, és szeretném megosztani másokkal a legjobb játékokat.
    www.szulinapibuli.blogspot.com
    Ha jónak tartod, kérlek ajánld tovább másoknak is.
    Köszönöm, és a legjobbakat kívánom Neked: M-né Erika

    VálaszTörlés
  2. Kedves Paloma!

    Már találkoztam a blogoddal, az én Facebook-os Játékos nevelés - játékkal nevelés csoportomban is meghirdetted már, aminek következményeként már rendszeres olvasód is vagyok.

    Azt hiszem , találunk majd még módot az együttműködésre, alakulóban van ugyanis egy netes együttműködésünk. Erről közelebbit a Működő Család címkét keresve, ill. a szintén ezt a nevet viselő bannerre kattintva találsz.

    Üdv:

    :) Csilla :)

    VálaszTörlés