2010. május 12., szerda

81. Ünnepi Könyvhét és 9. Gyerekkönyvnapok


Már megint találtam valamit, ami jó alkalmat adhat arra, hogy olvasót nevelhess a gyermekedből.

És ez az alkalom nem más, mint a Könyvünnep, vagyis a 8. Ünnepi Könyvhét és a 9. Gyermekkönyvnapok.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése már 1929 óta rendezi meg az Ünnepi Könyvhetet. Ennek eseményeihez kapcsolódik a 9. alkalommal megrendezendő Gyerekkönyvnapok Budapesten 2010. június 3 és 6 között a Vörösmarty téren és környékén.

Az olvasás és a színvonalas könyvek ügyének terjesztése érdekében idén két másik nagyvárosban is, Debrecenben és Miskolcon is rendeznek kapcsolódó programokat. Debrecenben 2010. június 2-6. között a Kossuth téren, míg Miskolcon ugyanebben az időszakban az Erzsébet téren és a Miskolci Városi Könyvtár fiókkönyvtáraiban várják az olvasás és a könyvek szerelmeseit.

Az Ünnepi Könyvhét mindenekelőtt a kortárs magyar irodalom, a kortársírók ünnepe. Remek alkalmat ad arra, hogy tájékozódhassunk a legfrissebb művekről, alkotóikról és a művek kiadóiról.

A Gyermekkönyvnapok pedig gazdag programsorozattal várja a gyerekeket. Mindemellett persze a gazdag könyvkínálat is érdeklődésre tart számot. A program elsődleges célja, hogy ezekből a gyerekekből könyvszerető, olvasó felnőttek váljanak.

Aki teheti, menjen el, és érezze jól magát! Mert olvasni jó!

Játékos, szép napot!

3 megjegyzés:

  1. Köszi Csilla!
    Programot lehet már találni valahol?

    VálaszTörlés
  2. Hm, valóban fura, hogy a hivatalos oldalon is csak a tavalyi programokat lehet olvasni... Az az igazság, hogy sem Miskolc, sem Debrecen város honlapjai nem igazán bőbeszédűek... Ettől többet egyelőre én sem találtam. Lehet, hogy le kellene cserélni a marketingest???

    VálaszTörlés